NASA će uskoro testirati svoj prvi potpuno električni X-plane

NASA će uskoro testirati svoj prvi potpuno električni X-plane

Prvi potpuno električni X-plane naziva X-57 Mod II stigao je u NASA-in Armstrong istraživački centar letova u Kaliforniji. Ovaj model je spreman za dodatna testiranja, a X-planes je serija letjelica koje kompanija testira kako bi isprobali nova tehnološka postignuća. NASA se nada da će testiranje svih električnih elemenata uspjeti pomoći i drugim kompanijama koje pokušavaju u potpunosti usmjeriti svoje letjelice na električnu potrošnju.

NASA je također započela sa prikupljanjem dokumentacije za testiranje Mod II modela za sljedeće faze, što uključuje prijevoz putnika po zemlji i eventualno poletanje. Još uvijek nije poznato kada će testiranje započeti, ali ono što je poznato jeste da će Mod III i Mod IV konfiguracije imati krila za razliku od Mod II dizajna. Nakon što se uspješno obave testiranja letenja, ovo će biti prvi let sa posadom jednog X-plane modela u posljednjih dvadeset godina.

“X-57 Mod II letjelica NASA-i donosi prava iskušenja koja će označiti početak nove faze u ovom uzbudljivom električnom projektu za X-plane. S zrakoplovom u našem vlastištvu, tim koji radi na X-57 uskoro će provesti opsežno ispitivanje integrisanog električnog sistema kako bi se osiguralo da zrakoplov može letjeti. Planiramo dijeliti vrijedne lekcije naučene tijekom napredovanja ovog projekta prema testiranju leta, pomažući informiranju rastućeg tržišta električnih zrakoplova.” -Tom Rigney, X-57 menadžer projektovanja

NASA je spremna podijeliti sve što nauči na X-57 testovima sa drugim kompanijama koje slijede istu misiju kako bi se postigla napredovanja koja do sad nisu bila moguća. Ekipa se također nada da će ovaj projekat uspjeti pri dizajniranju onog što danas nazivamo “leteći automobili.”

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.