Fortnite uskoro dobija skill-based matchmaking sistem i botove

Fortnite uskoro dobija skill-based matchmaking sistem i botove

Do sada već mnogo poznata i relativno popularna igra Fortnite od Epic Gamesa dobija novi skill-based matchmaking sistem i botove koji će početnicima pomoći da se prilagode igri u ranoj fazi same igre. Mnogi igrači su priželjkivali matchmaking sistem, pogotovo oni kojima igra i ne ide baš od ruke, ali se svakako žele zabaviti u istoj. Iz Epic Gamesa nisu pojasnili kako će tačno da funkcioniše ovaj sistem i na kojem principu, ali kako samo ime govori, sve što postajete bolji u igri, imat ćete bolji rank i bolje protivnike.

Ovaj matchmatking sistem će se za početak primjenjivati samo u solo modu, jer je znatno teže razraditi sve te algoritme kada se u igru uključi nekoliko igrača različitog skilla kao tim. Kako najavljuju, od sledeće nadogradnje igre polako će da proširuju to i na ostale igrive modove.

Botovi koje smo već spomenuli će da pomažu početnicima i onima koji žele da poboljšaju svoju igru, ali kako napredujete sa svojim vještinama susretat ćete se sa sve manje botova, odnosno time žele da kažu kako u najvišim “nivoima” igre neće biti prisutnih botova nego potpuni profesionalci.

Iako su na društvenim mrežama prisutni i pozitivni i negativni komentari, jedno je sigurno. Svi zaključuju kako će novi matchmaking zaista napraviti korisnu podjelu. Igrači koji su željni prave igre, napetosti i akcije, kako postaju bolji imat će i priliku da se dokazuju na sve višim nivoima svoje igre. Dok u drugu ruku, igrači kojima igra baš i ne leži, ali je i dalje smatraju zabavnom će moći da uživaju na svom nivou igre i pokušati da se poboljšaju kako bi postali više kompetentniji za buduće igrive modove.

DIPF Paradox

DIPF Paradox

You are reading the biography of Paradox the first of his name, breaker of rules and limits, the millennial-born, ultimate gamer, Counter-Strike hater, mother of posts and father of Rocket League.