Destiny 2 je na odličnom putu sa svojim prelaskom na Steam

Destiny 2 je na odličnom putu sa svojim prelaskom na Steam

Napori Bungie-a da sa prelaskom Destiny 2 na Steam platformu okrene novi list u životu ove igre su se jako isplatili s obzirom da je nova ekspanzija veoma dobro prihvaćena, a i sama igra je svojim prelaskom na Steam dobila jako mnogo pozitivnih dojmova.

Destiny 2 je prošao kroz veliki broj promjena ove sedmice. Osnovna igra i prva dva DLC-a su sada upakovani zajedno kao Destiny 2: New Light, a Forsaken ekspanzija je dobila smanjenje cijene. Shadowkeep ekspanzija je od sada dostupna za nastavak priče i slanje igrača na mjesec. Prelazak sa Battle.net-a na Steam je također mnogo dobro prošao, igra je u zadnja 24h okupila 226 hiljada istovremenih igrača što je za poređenje više od broja igrača u igrama kao što su Grand Theft Auto V, Rainbow Six Siege, Rust i mnogo drugih.

Pored toga, čini se da su igrači za sada impresionirani, jer je Destiny 2, tokom pisanja ovog članka, prikupio skoro 18.000 recenzija na Steam platformi. Ukupna ocjena je “uglavnom pozitivna” pri čemu recezenti najviše pohvaljuju pucanje, grafiku, različite aktivnosti itd. Postoje i neke negativne recenzije koje su većinom zasjenjene pozitivnim, a koje se odnose isključivo na komentare kako je igra teška za shvatiti za nove igrače.

Sve u svemu izgleda da je nova era Destiny 2 na sjajnom početku.

DIPF GOLDZEN

DIPF GOLDZEN

Content kreator za DIPF Balkan Gaming Community i veliki PCMR geek.