Windows 10 dobija novu nadogradnju za Your Phone aplikaciju

Windows 10 dobija novu nadogradnju za Your Phone aplikaciju

Aplikacija ‘Your Phone’ uskoro će dobiti nekoliko jako korisnih opcija, uključujući podsjetnik o stanju baterije koji će korisnika moći podsjetiti da se telefon spojen na bilo koji punjač upravo napunio.

Your Phone tako dolaskom verzije Windows 18995 dobija novu nadogradnju u obliku indikatora baterije unutar same aplikacije koji pokazuje koliko je baterije preostalo u uparenom uređaju. Ovo funkcionira i kada smartfon nije spojen na računar, pa korisnik može provjeriti razinu baterije bez da ide po njega.

Microsoft je također proširio spektar uređaja koje podržava Link to Windows opcijom, a koja povezuje mobilne uređaje sa Windows PC-jem te u novoj verziji podržava još veći broj uređaja iz Samsunga, poput Galaxyja S10, S10+, S10e, S10 5G i Galaxy Fold (u nekim regijama). Link to Windows, podsjećamo, korisniku dozvoljava da šalje poruke i prati podsjetnike na ekranu Windows PC računala. On također nudi sinkronizaciju fotografija i prijenos slike sa mobilnog uređaja na računar.

Your Phone, nadalje, nudi podršku za Phone Screen, opciju koja korisniku omogućava korištenje Windows PC-ja kao proširenje Androidovog prikaza, te donosi podršku za tastaturu, miš i touch screen.

 

DIPF fLOWA

DIPF fLOWA

Noćni šetač i pisac. Ljubitelj apstraktne umjetnosti i fotografije, ponekad i dizajner. Sušta suprotnost Al Dinu, ne sviram gitaru i ne tučem ženu.