Rocket League dobija najveću nadogradnju do sad?

Rocket League dobija najveću nadogradnju do sad?

Rocket Leage je sve više popularna Esports igra u kojoj fudbal igrate vašim autićima, što je veoma zabavno na prvi pogled, ali jako stresno u competitive mečevima kao i kod većine Esports igara. Od kako je najavljeno da Epic Games preuzima Rocket League sa Steam platforme, također su najavljene i mnoge promjene. Jedna od najvećih promjena i nadogradnji jeste ukidanje crate-key sistema i vjerovatno samim time opcije za razmijenu u igri. Svi oni koji su do sada stekli in-game “bogatstvo”, od sada će morati raditi za njega. Da li plan za Epic Games da uništava svaku igru koju preuzme u svoje ruke osim Fortnite-a?

Epic Games je pri preuzimanju Rocket League najavio najveću nadogradnju do sada i mnogi igrači su kritizirali taj plan, pogotovo oni koji su nekako profitirali na manje iskusnim trgovcima i skupili hrpu vrijednih itema. Crate-key sistem će zamijeniti Blueprint sistemom i tako ćete kreditima (novom valutom koja mijenja ključeve) moći otvarati Bluepritns za tačno određeni item koji se nalazi na istom. Sve kutije koje trenutno imate u vašem inventoriju će biti zamijenjene random blueprintevima koji će sadržavati neki od itema iz tih kutija, a ključevi koje imate u inventoriju biti će zamijenjeni kreditima, novom valutom u igri.

Uz promjene crate-key sistema dolazi nam i novi Item Shop u kojem ćete moći kupiti iteme po želji za kredite koje ćete kupovati pravim novcem umjesto ključeva. Esports shop u kojem možete nabaviti unikatne iteme će vjerovatno ostati netaknut kao i trenutni, te budući Rocket Pass-ovi. Dakle, sve se mijenja, ali ostajemo na istom.

Psyonix, studio koji je kreirao igru, još uvijek nije potvrdio ukidanje trgovinskog sistema, niti tačan datum izlaska ove nadogradnje, ali znamo da nam dolazi već u decembru. Još jednom, da li Epic Games uništava svaku igru koju preuzme osim Fortnite-a?

DIPF Paradox

DIPF Paradox

You are reading the biography of Paradox the first of his name, breaker of rules and limits, the millennial-born, ultimate gamer, Counter-Strike hater, mother of posts and father of Rocket League.