PayPal povukao interesovanje za novu Facebook Libra kriptovalutu

PayPal povukao interesovanje za novu Facebook Libra kriptovalutu

Samo par dana nakon što je Wall Street Journal prenio vijest da par internih kompanija koje su pružile svoju podršku Facebookovoj Libra kriptovaluti razmatra povlačenje podrške za ovaj projekat, PayPal je službeno najavio da se povlače iz poslovanja sa Libra udruženja.

Prvobitne kompanije koje su se pridružile su uložile $10 miliona kako bi bili dio udruženja, a CNBC kaže da se ne zna šta se sa tim novcem dešava nakon što se određena kompanija povuče iz poslovanja.

“PayPal je donio odluku da se odrekne daljnjeg sudjelovanja u udruženju Libra, te se nastavljamo fokusirati na unapređivanje naše postojeće misije i poslovnih prioriteta. Isto tako nastojimo demokratizirati pristup financijskim uslugama za nedovoljno populirano stanovništvo. I dalje podržavamo težnje Libre i veselimo se nastavku dijaloga o načinima zajedničkog rada u budućnosti. Facebook je dugogodišnji i cijenjeni strateški partner PayPalu, a mi ćemo i dalje nastaviti sarađivati i podržavati Facebook u različitim kapacitetima.” -PayPal

Drugi veliki igrači se nisu oglasili, prvenstveno Mastercard i Visa. Facebookov izvršni direktor i prijašnji predsjednik PayPala, David Marcus kaže da će prvi val Libra udruženja biti formiran u narednih par sedmica.

Vidjeti ćemo ko će zapravo ostati do samog kraja, a ovih 28 imena je bilo igri od samog početka: Mastercard, PayPal, PayU (Naspers’ fintech arm), Stripe, Visa, Booking Holdings, eBay, Facebook/Calibra, Farfetch, Lyft, Mercado Pago, Spotify AB, Uber Technologies, Inc., Iliad, Vodafone Group, Anchorage, Bison Trails, Coinbase, Inc., Xapo Holdings Limited, Andreessen Horowitz, Breakthrough Initiatives, Ribbit Capital, Thrive Capital, Union Square Ventures, Creative Destruction Lab, Kiva,Mercy Corps, Women’s World Banking.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.