Incognito mode na Google Maps i još mnogo novih vijesti iz Google svijeta

Incognito mode na Google Maps i još mnogo novih vijesti iz Google svijeta

Mogućnost anonimnog pretraživanja web adresa je jedna od vrijednih karakteristika koju nam omogućavaju brojni web pretraživači, a sada to možemo učiniti na Google Maps platformi. Anonimni režim rada, koji je najavljen na godišnjoj Google-ovoj konferenciji održanoj u San Francisku, Android korisnici će već za par nedjelja moći isprobati na svojim uređajima, dok je verzija za iOS još u “stiže uskoro” fazi.

Slično kao anonimni način rada za Google Chrome i YouTube, uključivanje ove osobine znači da Google Maps neće moći spremiti lokacije i pravce koje ste posjećivali i pretraživali, ili ih povezati sa vašim Google profilom. Da biste aktivirali ovaj režim rada jednostavno kliknite sliku vašeg profila i promijenite režim rada.

Ako vam je više stalo do onoga što vaš “Smart Assistant” čuje, nove komande glasovnog AI-ja možete dobro iskoristiti. Ubrzo ćete moći izdati glasovne naredbe za brisanjem povijesti Assistant-a jednostavnim izgovaranjem “Hey Google, delete the last thing I said to you” ili “Hey Google, delete everything I said to you last week.”

Ove nove komande će biti dostupne na engleskom jeziku već sledeće sedmice, a predstavit će se na svim ostalim jezicima idućeg mjeseca.

DIPF GOLDZEN

DIPF GOLDZEN

Content kreator za DIPF Balkan Gaming Community i veliki PCMR geek.