Isprobajte EA Origin Access pretplatu potpuno besplatno aktiviranjem ‘2FA’ verifikacije na Origin računu

Isprobajte EA Origin Access pretplatu potpuno besplatno aktiviranjem ‘2FA’ verifikacije na Origin računu

2-faktor autentifikacija, također poznata kao 2FA, pruža dodatni nivo sigurnosti vašim online računima zahtijevajući zaseban, jedinstveni kod kad god se obave relevantne aktivnosti, poput promjene lozinke. Kodovi se obično šalju putem tekstualne poruke ili e-pošte, mada neke igre koriste samostalne “autentifikatore”, ali bez obzira na određenu metodu, to osigurava da čak i ako neko dobije pristup vašem profilu, neće imati nikakve koristi od njega.

Electronic Arts pokušava usmjeriti korisnike Origin platforme u tom smijeru, i to pomoću besplatnih mjesec dana Origin Access Basic pretplate. Origin Access Basic i Premier su servisi pretplate koji vam nude neograničen pristup igrama po cijeni od 5$ i $12 mjesečno, ovisno od mogućnosti koje želite da imate na svom Origin računu. Besplatnih mjesec dana Origin Access Basic pretplate će dobiti svi korisnici koji budu aktivirali 2FA zaštitu na svom Origin računu do kraja oktobra.

Besplatni mjesec Origin Accesa će započeti 1. novembra ili par dana kasnije dok serverski cilindri pročepe, jer je opšte poznato da EA serveri nisu baš najstabilniji u industriji. Najbitnija stvar je da vaš profil ima 2FA uključen na Originu prije kraja oktobra. Ukoliko već posjedujete Origin Access Basic ili Origin Access Premier preplatu, EA vam neće naplatiti preplatu za mjesec novembar. Dakle, dobijate mjesec Origin Access pretplate potpuno besplatno, pa nije li to sjajno?

Da bi ste aktivirali 2FA (EA to naziva ”login verifikacija”) potrebno je da se prijavite na svoj EA račun, kliknete na ”Security”, zatim ”Turn on” i izaberete na koji način će vam kodovi biti isporučeni. Kodove možete primati putem e-pošte, textualne poruke ili telefonskog poziva. Postoji i četvrta opcija, a to je Google autentifikator koji je navodno najbrži način verifikacije vašeg identiteta. Vrijedno je napomenuti da je Google autentifikator jedan od najrizičnijih načina, jer gubitkom pristupa samim pristupnim kodovima gubite i pristup svom Google autentifikatorom osiguranom računu.

DIPF GHOST

DIPF GHOST

Content Creator DIPF Balkan Gaming Communityja, veliki fan Middle-Earth video igara i Lord of The Rings filmova.