YouTube Music uskoro će zamijeniti Google Play Music aplikaciju na Android uređajima

YouTube Music uskoro će zamijeniti Google Play Music aplikaciju na Android uređajima

Aplikacija YouTube Music će u  budućnosti biti unaprijed instalirana na Android uređaje, navodi Google. Ova nova usluga, koja bi mogla preuzeti značajan udio na tržištu za streaming muzike, zamijenit će relativno neuspješnu aplikaciju Google Play Music.

Googleova nova usluga će zauzeti još jednom mjesto i biti “još” jedna u nizu aplikacija za streamovanje muzike na vaše mobilne uređaje. S obzirom da YouTube ima oko dvije milijarde aktivnih mjesečnih korisnika, većina ovih korisnika korsiti upravo YouTube platformu za slušanje muzike. Ovaj korak će omogućiti da YouTube Music postane dosta popularan među korisnicima Android mobilnih uređaja, jer već svima poznata platforma YouTube, će se samo proširiti i raditi ono isto što je do sad radio Google Play Music sa kompletno drugim imenom – YouTube Music.

Aplikacija YouTube Music doći će unaprijed instalirana na nove Android pametne telefone i bit će uključena u sljedeću verziju operativnog sistema koji će biti predstavljen pod imenom Android 10. Jedna od vjerovatno jedinih mana ove aplikacije jeste ta što za razliku od konkurencije, Apple Music i Spotify, YouTube Music neće omogućavati da muziku slušate dok se aplikacija pokreće u pozadini vašeg mobilnog uređaja. Ova mogućnost je rezervisana za YouTube Premium korisnike koji mjesečnom naknadom otključavaju dodatne mogućnosti.

DIPF fLOWA

DIPF fLOWA

Noćni šetač i pisac. Ljubitelj apstraktne umjetnosti i fotografije, ponekad i dizajner. Sušta suprotnost Al Dinu, ne sviram gitaru i ne tučem ženu.