Verizon kupio Jaunt AR i VR tehnologiju

Verizon kupio Jaunt AR i VR tehnologiju

Nakon što je jedan suosnivač napustio Jaunt, onaj drugi prodaje gotovo kompletnu kompaniju Verizonu. U ponedjeljak je kompanija najavila prodaju svog dijela za AR i VR tehnologije Američkom multinacionalnom gigantu Verizon.

Iako se nije govorilo o detaljima same prodaje, The Verge prenosi da je doušnik koji radi za Jaunt rekao kako ova kompanija prodaje “sve” divizije koje imaju veze sa tehnologijom. Ovaj dogovor je postignut pod jednim uslovom, a taj uslov je da Jaunt nastavi nakon prodaje svojih divizija raditi kao zasebna kompanija, kao što je to stvar bila i do sad.

Prije nego što su se bacili maksimalno u augmented-reality (AR) tehnologiju, nekad 2018. godine, Jaunt je bila jedna od najvećih samostalnih kompanija koja se bazirala na razvoj virtualne stvarnosti (VR). Ova prodaja će itekako da pomogne samoj kompaniji da riješi sve financijske probleme, iako su samo od Disneya između 2015. i 2016. godine zaradili oko $65 miliona.

Početkom ove godine jedan od suosnivača je napustio kompaniju kako bi već u aprilu otišao u Apple i postao dio još uvijek neimenovanog tima.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.