Shawn Layden napušta PlayStation nakon 32 godine poslovanja sa Sonyjem

Shawn Layden napušta PlayStation nakon 32 godine poslovanja sa Sonyjem

Kao grom iz vedra neba, Sony je najavio odlazak predsjednika za Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios (SIE), Shawn Laydena.

“Sa velikim emocijama potvrđujemo da Shawn Layden, predsjednik SIE-a napušta kompaniju. Njegova vizionarna strast će itekako nedostajati. Želimo mu svu sreću u budućim avanturama i od srca smo mu zahvalni za sve, hvala Shawn.” -Sony twitter profil

Layden je bio predsjednik i direktor Sony Computer Entertainmenta od aprila 2014. godine, a tu funkciju preuzeo je od Jacka Trettona prije nego što se prebacio u Worldwide Studios, i to u martu 2018. godine. Njegova povezanost sa Sonyjem prostire se puno dalje u prošlost kada se po prvi put pridružio Sonyjevom odjeljenju za korporativne komunikacije davne 1987. godine, nekih šest godina prije lansiranja prve PlayStation konzole.

Shawn Layden je jedan od veterana gaming industrije, te je vodio kompletnu Sony gaming diviziju od samog početka. Laydenov odlazak će itekako imati velikog utjecaja na razvijanje Sonyjeve gaming divizije. Sad itekako možemo očekivati velike promjene Sonyjevog poslovanja u narednih nekoliko godina. Još uviijek nije poznato ko će preuzeti Shawn Ladenovu poziciju, ali ko god to bio, imati će pune ruke posla lansiranjem nove PlayStation 5 konzole.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.