AMD lansirao Radeon Image Sharpening alat za Vega grafičke kartice

AMD lansirao Radeon Image Sharpening alat za Vega grafičke kartice

Prije nekoliko sedmica, AMD je predstavio novi driver za RX 400 i RX 500 seriju grafičkih kartica, koji sadrži podršku za Radeon Image Sharpening. Ali, iz nekog razloga je Vega serija grafičkih kartica bila izostavljena, bilo je jako čudno s obzirom da je Radeon VII i dalje najbolja AMD-ova najbolja grafička kartica. Sada je to ispravljeno najnovijim ažuriranjem koji donosi Radeon Image Sharpening za Vega seriju.

Podrška dolazi sa Radeon 19.9.3 ažuriranjem koje također sadrži optimizaciju za nadolazeći Ubisoft-ov Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint. Ova igra će biti jedan od najvećih naslova koji možete zaigrati ove godine, a koja u potpunosti podržava Radeon Image Sharpening. Ghost Recon Breakpoint se pdridružuje Borderlands 3 i Gears 5 u ovoj podršci.

Za one koji ne znaju, Radeon Image Sharpening je alat koji povećava oštrinu same slike dok se igra zapravo vrti na znatno manjoj rezoluciji. Ukoliko igru pokrećete u 4K rezoluciji, a zbog boljih performansi internu rezoluciji podesite na 80%, Radeon Image Sharpening će se potruditi da sami kvalitet slike ostane vizuelno jednak i dostojan stvarnoj 4K rezoluciji.

U početku, Radeon Image Sharpening je bio Navi ekskluziva, sa podrškom isključivo za RX 5700 i RX 5700 XT modele AMD grafičkih kartica. Podrška je trenutno proširena na RX 5700, RX 400, RX 500, RX Vega 56, RX Vega 64, RX Vega Frontier i Radeon VII serije, a hoće li AMD dodati podršku i za starije modele, ostaje da vidimo.

 

DIPF GHOST

DIPF GHOST

Content Creator DIPF Balkan Gaming Communityja, veliki fan Middle-Earth video igara i Lord of The Rings filmova.