Call of Duty: Mobile biti će igriv na PC-u pomoću miša i tastature

Call of Duty: Mobile biti će igriv na PC-u pomoću miša i tastature

Sa sve većim razvojem mobilne tehnologije i industrije, veliki izdavači video igara vrlo rado i sa zadovoljstvom ciljaju i na tu platformu. Nakon mnogih poznatih naslova, na red je došao i Call of Duty sa svojom mobilnom verzijom koja će se jednostavno zvati Call of Duty: Mobile. Call of Duty: Mobile biti će dostupan za iOS i Android uređaje, s tim da još uvijek nije poznato hoće li Activision proširiti igru i na druge mobilne platforme.

Igra će biti dostupna od 1. oktobra ove godine i moći ćete je zaigrati potpuno besplatno na vašim mobilnim uređajima, a igrači će imati mogućnost uživati u već poznatom battle royale modu. Jedna od prednosti igre je da će također biti dostupna preko GameLoop emulatora za PC, te će tako pružiti maksimalni ugođaj onim igračima koji vole da imaju komfort i vlastiti key binding sistem. Međutim, postoji jedna ne tako lijepa vijest za one igrače koji vole da se dokazuju i iživljavaju nad igračima koji “se igraju” na svom mobilnom uređaju. Naime, kako bi se maksimalno smanjila frustracija kod same publike, igrini serveri će automatski prepoznati korisnike koji budu pokretali igru pomoću emulatora.

Nakon prepoznavanja platforme igrače koje server prepozna da igraju na PC-u će spajati sa igračima koji igraju na isti način. Ovo će omogućiti manje iživljavanja i veći ugođaj igranja za one koji Call of Duty: Mobile budu zaigrali na svom mobilnom uređaju. Automatska serverska detekcija je vjerovatno i jedna od najboljih novina koje će Call of Duty: Mobile imati u poređenju sa PUBG Mobile verzijom igre.

Iako mnogi predviđaju da će igra imati visoke sistemske zahtjeve, ukoliko vaš mobilni uređaj nije sposoban podnijeti igru, možete svakako pokušati pokrenuti igru preko GameLoop emulatora na vašim računarima. Šta nas zapravo očekuje u mobilnoj verziji ostaje da se vidi za par dana.

DIPF Paradox

DIPF Paradox

You are reading the biography of Paradox the first of his name, breaker of rules and limits, the millennial-born, ultimate gamer, Counter-Strike hater, mother of posts and father of Rocket League.