Sony u pregovorima sa Bumblebee direktorom oko filmske adaptacije za Uncharted

Sony u pregovorima sa Bumblebee direktorom oko filmske adaptacije za Uncharted

Već godinu dana se vrte glasine za potencijalni Uncharted film koji bi trebao biti baziran na istoimenim video igrama. Iako je Unrcharted oduvijek imao potencijal za veliko platno, Sony već par godina pregovara sa najvećim imenima Hollywooda oko filmske adaptacije.

Ove sedmice smo se svakako približili jedan korak bliže Unchartedovoj filmskoj adaptaciji, a potvrđeno je da bi trenutni Spider-Man glumac, Tom Holland, trebao igrati ulogu Nathana Drakea. Kako nezvanično saznajemo, Sony je trenutno u pregovorima sa direktorom Travisom Knightom oko direktorske pozicije za Uncharted film. Produkcija na Uncharted filmu bi trebala započeti početkom 2020. godine, tako da se bližimo kraju velikih priprema za rad na samom filmu.

Ono što je trenutno poznato jeste da Charles Rowan i Alex Gartner rade na produkciji, a Art Marchum, Matt Holloway i Rafe Judkins na pripremi skripte za Uncharted film. Jedno je sigurno jasno, a to je da će Sony natjerati Naughty Dog da nastavi raditi na novoj Uncharted igri nakon što The Last of Us 2 bude lansiran početkom iduće godine.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.