Nove Spider-Man igre mogle bi u budućnosti preseliti i na sve ostale platforme

Nove Spider-Man igre mogle bi u budućnosti preseliti i na sve ostale platforme

Nakon što je se rasprava između Marvela i Sonyja završila, fanovi ovog popularnog serijala mogu da odahnu s obzirom da će se Spider-Man vratiti u Marvel Cinematic Universe. No, ovaj novi dogovor ne znači samo da će se Spider-Man vratiti u Marvel, nego i to da bismo nove Spider-Man igre mogli zaigrati na svim platformama. Svi znamo da je najnovija Spider-Man igra ekskluzivno izdana za PlayStation 4 platformu, ali to bi mogla vrlo lako biti i posljednja ekskluzivna Spider-Man igra.

Za one koji nisu upoznati sa svom dramom između ova dva giganta medijske industrije, problemi su nastali tokom dogovora oko podjele finansija novog Spider-Man filma, i to između Disneyja i Sonyja. Disney je tražio da obje strane dijele finansije podjednako, te da Kevin Fiege ostane glavni producent. Sony sa druge strane se nije složio sa novim dogovorom, pa su se odlučili da Marvel (čiji je vlasnik Disney) i dalje dobija samo 5% od ukupne zarade, te svu zaradu za prodaju Spider-Man (merchandisea) brendirane robe. Na kraju je pao dogovor da Disney dobija oko 25% od ukupnog profita za sve buduće filmove i da zadrže svoja prava na kompletnu zaradu od prodaje brendirane robe. Također je već potvrđeno da se uveliko priprema novi Spider-Man film smješten u Marvel Cinematic Universe.

Marvel’s Spider-Man iz 2018. godine je vjerovatno i najbolja super-hero igra ikad napravljena, te se sada čini kao najbolje vrijeme nakon svega da se Spider-Man 2018, kao i nove Spider-Man igre izdaju i na ostale platforme. Nova Spider-Man igra trebala bi da bude dostupna već 2020. ili 2021. godine kada će Sony vrlo vjerovatno izdati svoju novu PlayStation 5 konzolu. Čak i ako ne bude dogovora između ova dva giganta oko lansiranja novih Spider-Man igara na druge platforme, analitičari smatraju da bi Sony bio primoran da to ipak učini s obzirom da ekskluzivnost smanjuje zaradu na samom projektu, što i nije idealno za sami Disney.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.