Activision preispituje Modern Warfare-ove mikrotransakcije

Activision preispituje Modern Warfare-ove mikrotransakcije

U slučaju da niste znali, ove sedmice pojavile su se mnoge vijesti o Call of Duty: Modern Warfare-u, a neke baš i nisu toliko dobre. Potvrđeno je da će jedan dio Spec Ops moda zvani “Survival”, biti dostupan samo na PS4 konzoli, i to cijelu godinu. Ali to nije sve. Pojavile su se glasine da bi novi Call of Duty: Modern Warfare mogao sadržavati i nova oružija koja bi se nalazila u takozvanim, “Supply Drop-ovima”. Reakcije na to su bile veoma loše, što je uzrokovalo da Infinity Ward izda ne samo jednu, nego i dvije izjave u vezi sa kontroverzama kroz koje sama igra prolazi, a uz to, čitava verzija igre još nije dostupna. Pouzdani izvor o Call of Duty novostima i vlasnik kanala na YouTube-u, TheGamingRevolution, je objavio na Twitter profilu, da je Modern Warfare izgubio veliki broj svojih prednarudžbi, i to otkako se pojavila glasina o novom “Spec Ops” modu, te su Activision i Infinity Ward održali sastanak o tome kako će mikrotransakcije i “Supply Drop-ovi” utjecati na samu igru.

“Activision i Infinity Ward su očito nedavno održali veliki sastanak u vezi s mojom nedavnom izjavom o tzv. ‘Supply Drop-ovima’. Suština svega toga, je da su izgubili veliki broj prenarudžbi povodom curenja informacija da će novi ‘Survival’ mod, čitavu godinu dana, biti odgođen na PC platformi i Xbox konzoli. Što se tiče samih mirkotransakcija, ništa još nije potvrđeno, i kao što sam rekao već bezbroj puta, konstantno smo u toku događanja i moj izvor želi priopćiti zajednici da im je zaista stalo da budemo što je moguće više informirani.” -TheGamingRevolution, Twitter

Kako je TheGamingRevolution pouzdan izvor što se tiče Modern Warfare novosti, i dalje ne možemo zaključiti da je ovo potvrđena vijest od strane samog izdavača, te nam ostaje za pratiti naredni tok događanja u vezi same igre.

DIPF Arrow

DIPF Arrow

Strastveni igrač FPS igara. Uživam u prirodnim ljepotama, akcijskim pustolovinama i tiče me se sve što ima veze sa svijetom video igara i tehnologije.