Respawn Entertainment radi na novoj Medal of Honor VR igri

Respawn Entertainment radi na novoj Medal of Honor VR igri

Za sve koji su fanovi serijala ili uživaju u igrama ovog tipa, Respawn Entertainment je najavio izlazak nove Medal of Honor igre, i to 2020. godine. Puni naziv igre je “Medal of Honor: Above and Beyond”, te će ova igra takođe biti VR – Oculus Rift ekskluziva. Respawn Entertainment je studio u vlasništvu EA (Electronic Arts) i žele da nastave franšizu koja pauzira još od 2012. godine i zadnjeg Medal of Honor: Warfighter-a. Glavni čovjek ovog projekta je Peter Hirschmann koji je radio prvu/originalnu igru u kompaniji Dreamworks Interactive. Hirschmann kaže kako je pokušao okupiti najbolje ljude za rad na povratku Medal of Honor-a iz mrtvih, te da ima mnogo veterana koji su radili na prethodnim igrama iz ovog historijskog naslova.

“Medal of Honor: Above and Beyond”, kako je ranije rečeno, će biti proizvod kompanije Respawn Entertainment, koji su takođe radili na Titanfall 2 i Apex Legends. Radnja je smještena u period drugog svjetskog rata, a riječ je o otporu Francuske na Nacističke napade 1943. godine. Sama igra se sastoji od 50 nivoa/misija kroz koje će igrači moći ‘osjetiti’ rat na svojoj koži u Virtual Reality-u, vožnju tenka, sunčanje na Omaha Beach, bombardovanje, tajne baze, podmornice i mnoge druge stvari. Developeri najavljuju realističnu FPS igru sa potpunim ručnim repetiranje oružja, pravilnim aktiviranjem bombi i čestim ‘close combatom’ što podrazumijeva više načina likvidiranja neprijatelja od samog metka u čelo.

“Isprobao sam igru početkom ovog mjeseca u San Franciscu i ovo je zasigurno jedna od najnapetijih VR igara koje sam igrao rame uz rame sa Robo Recall. Iako 50 misija ne izgleda teško na papiru, imaju jednostavne ciljeve, jako je teško doći do njih jer vas čeka brdo neprijatelja kojima možete prići bukvalno na bezbroj načina, ali i obrnuto. Ne možete igrati ovu igru samo pomoću određenih tipki, trebat će vam jako puno fizičkih sugestija kako bi ispravno postupali sa oružjem, repetiranjem te bacanjem bombi, ali stvarno ćete morati baciti bombu što dalje od sebe. Nakon 45 minuta demo verzije skinuo sam Oculus Rift, a poslije toga i svu odjeću jer sam se preznojio.” – Nick Statt (Gaming i AI reporter San Francisco vijesti)

Tačan datum izlaska igre nije poznat, ali ne sumnjamo da nas čeka vatrena godina po pitanju novih naslova.

DIPF Paradox

DIPF Paradox

You are reading the biography of Paradox the first of his name, breaker of rules and limits, the millennial-born, ultimate gamer, Counter-Strike hater, mother of posts and father of Rocket League.