NVIDIA lansirala RTX Broadcast Engine sa podrškom za Tensor-powered greenscreen

NVIDIA lansirala RTX Broadcast Engine sa podrškom za Tensor-powered greenscreen

Nema sumnje da je jedna od najvažnijih stvari za streamere današnjice upravo “zelena pozadina” ili jednostavno rečeno greenscreen. Nvidijine RTX grafičke kartice uz pomoć tzv. Tensor jezgri pokreću Broadcast Engine koji automatski primjenjuje filtere, augmented reality efekte kao što su 3D animacije, te dodatne stvarčice kako biste svoj stream učinili još kvalitetnijim.

Najveća zvijezda ovog dodatka jeste sasvim sigurno RTX Greenscreen. Streamerima će sada biti omogućeno da putem umjetne inteligencije (AI) stvaraju svoju zelenu pozadinu bez previše napora oko namještanja i podešavanja iste. Streaming Engine također posjeduje i tzv. RTX Style Filters koji su “pomalo” nepotrebni, barem za sad. Tako ćete imati mogućnost da recimo dok streamujete specifičnu igru, screenshote iz te igre prikažete kao pozadinu iza sebe, i slične stvari.

Posljednja stvar vrijedna spomena jeste RTX AR. Nvidijin AI će se potruditi da vrlo precizno prati pokrete vaše glave, usana, očiju i svega ostalog na vašem licu kako bi omogućio maksimalni fokus za vaš facecam. Isto tako RTX AR omogućava da samog sebe pretvorite u nešto potpuno drugo, što će biti itekako korisno za one koji baš nisu sigurni u sebe što se korištenja kamere tiče. NVIDIA već odavno radi sa Twitchom i OBS-om kako bi na ove dvije platforme donijeli punu integraciju NVIDIA RTX Broadcast Enginea.

Kada je riječ o streamovanju i snimanju video materijala, NVIDIA je uvijek bila na vrhu liste po svim aspektima. Sa svojim RTX mogućnostima, NVIDIA donosi nešto do sad neviđeno. -Hugh Bailey, kreator OBS-a

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.