Intel Core i9-9900K i na Amazonu pomeo konkurenciju

Intel Core i9-9900K i na Amazonu pomeo konkurenciju

Intel Core i9-9900K je jedan od najmoćnijih, ako ne i najmoćniji procesor današnjice. To je Coffe Lake procesor sa 8 core-ova, 16 thread-ova i standardnim radom na 3.6GHz, a može se boostati na čak 5GHz iako nije preporučljivo jer i pri standardnom radu mnogi korisnici su ostali iznenađeni sa nedovoljnim hlađenjem na koje su računali kada su se odlučili za ovaj model. Tako da, ukoliko želite taj procesor u svojoj mašini, morate se potruditi i napraviti mali propuh unutar vašeg kućišta kako bi zadržao optimalnu radnu temperaturu. Uz kupovinu i9-9900K ne dobijate cooler te ćete morati sami da nađete najbolje rješenje za hlađenje Intelovog mezimca.

Ovaj procesor je najčešće tražen za gaming zbog svojih izrazito moćnih performansi koje pružaju vrhunski ugođaj pri igranju bilo koje igre. Međutim, da bi izvukli njegove maksimalne performanse (overclock), trebat će vam i premium matična ploča Z-serije. Nije lako ugoditi najmlađem članu obitelji, zar ne? Najmlađi je još neko vrijeme dok u prodaju Intel ne pusti Core i9-9900KS.

Jučer se na Amazonu pojavila do sada najniža cijena Intelovog i9-9900K procesora i mogli ste si priuštiti tu zvjerku za “samo” $475. Nažalost, zalihe istog su nestale u roku od 24 sata, te sada mnogi sa uzbuđenjem svakodnevno očekuju neke slične cijene. Ovo dovoljno govori o popularnosti samog brenda, provjerenosti i potražnji istog.  Preporučujemo da svakodnevno pratite zalihu na Amazonu, ukoliko želite što manje da platite za što bolje performanse, ili se isto tako sa druge strane možete odlučiti za AMD Ryzen 9 3900X koji može pristojno zamijeniti i9-9900K.

DIPF Paradox

DIPF Paradox

You are reading the biography of Paradox the first of his name, breaker of rules and limits, the millennial-born, ultimate gamer, Counter-Strike hater, mother of posts and father of Rocket League.