Take-Two Interactive registrovao imena za čak tri nove Mafia igre

Take-Two Interactive registrovao imena za čak tri nove Mafia igre

Take-Two Interactive, inače kompanija koja je vlasnik 2K Gamesa je registrovala čak tri nova imena, a ta tri nova imena su: Mafia, Mafia 2 Remastered i Mafia 4. Čak tri nova imena su registrovana, i to 2. augusta 2019. godine. Jedan je tzv. ‘trademark’ koji koristi klasični Mafia logotip sa Aurora Bold Condensed fontom, Mafia 2 logotip sa gangsterskim brojem 2, te treće Mafia ime sa potpuno novim fontom.

Sva tri registrovana imena su potvrđena, te su od prošlog mjeseca u aktivnoj upotrebi. Kompanije većinom registruju nova imena prije same najave novih igara, tako da sve ovo miriši na nove tri Mafia igre. Još uvijek se ne zna da li se radi o remake verziji prve igre, remaster verziji druge igre i četvrtom dijelu ili sva tri registrovana imena imaju veze sa samo jednom igrom.

Važno je napomenuti da zadnja fotografija iznad pokazuje najviše, a to je sasvim sigurno registrovano ime za novu Mafia igru. Iako je Mafia 3 developer pretrpio velike otkaze 2018. godine, Hangar 13 UK LinkedIn profil kaže da ekipa već odavno radi na nenajavljenoj AAA video igri, i to već skoro dvije godine. Šta će zapravo biti sa novim registrovanim imenima ostaje da vidimo, ali ono što je sasvim jasno jeste da uskoro dobijamo najavu za barem jednu novu Mafia igru, držimo fige da to bude Mafia 2 Remaster.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.