Dying Light 2 će dobijati nova proširenja čak četiri godine nakon izlaska

Dying Light 2 će dobijati nova proširenja čak četiri godine nakon izlaska

Dying Light 2 se već oblikuje kao jedan od najvažnijih gaming događaja u 2020. godini, što direktno ne znači da će biti toliko velik podvig kao The Last of Us 2, Cyberpunk 2077 i Final Vampire: Bloodlines 2. Techland Studio je imao četiri godine da poboljša ionako sjajan originalan proizvod, ali dan lansiranja neće biti i kraj puta. Razvojni tim će nastaviti raditi na Dying Light 2 minimalno četiri godine od dana izlaska igre.

Dying Light je bio potpuno novi IP koji se na tržištu pokazao dovoljno dobro, iako ne spektakularno, ali razvojni tim je nastavio raditi na samoj igri pune četiri godine, dodavajući potpunu expanziju zajedno sa hrpom besplatnog sadržaja i posebnih događaja. Razvojni tim je ispunio sva očekivanja što se tiče podrške za Dying Light, i to ulijeva fanovima dodatno povjerenje da će to isto uraditi i sa Dying Light 2 pa čak i više od toga.

“Mi želimo da ova igra ima dugoročnu podršku nakon izlaska. Mi znamo da će dosta fanova očekivati dodatna proširenja, ažuriranja i dosta dodatnog materijala. I obećavamo im da ćemo baš to i ispuniti.” -Techland Studio

Trenutno se stvari veoma lijepo slažu za Dying Light 2. Cjenjeni pisac igara Chris Avellone je spreman započeti kreiranje same priče, dok će otvoreni svijet krasiti duplo više parkour kretnji, uključujući dinamičke elemente koji nisu bili mogući u prijašnjoj verziji pokretača (Engine) ove igre. Također se razmatra razgranata priča, što zauzvrat dodatno poboljšava otvoreni svijet. Jedna odluka može smanjiti nivo vode kako bi otkrili grad ispod same vode, a opet druga odluka može zavrišiti formiranjem zipline-a širom cijelog grada. Tipovi neprijatelja će vam se razlikovati u skladu sa odlukama koje vi donesete.

Čitav Dying Light 2 će biti igriv u co-operaivnom modu kao njegov prethodnik, te Techland procjenjuje da se igra može završiti u roku od 15 do 20 sati, ali sami otvoreni svijet sadrži 100 sati igranja od samog početka. Ako sliči njegovom prethodniku, to je onda sporedni sadržaj same igre koji bi također trebao biti odlična zabava, mada ćete željeti da igru istražite zajedno sa svojim prijateljima. Za datum izlaska, vodeći dizajner Smektala je rekao da se Techland Studio jako trudi da bi lansirao igru u proljeće 2020. godine na PC, PS4 i Xbox One konzoli. Iako iz Techlanda ne obećavaju da će to tako biti, ipak se nadaju da će igra biti lansirana u zamišljeno vrijeme.

DIPF GHOST

DIPF GHOST

Content Creator DIPF Balkan Gaming Communityja, veliki fan Middle-Earth video igara i Lord of The Rings filmova.