Imamo datum izlaska i novi trailer za The Last of Us Part 2

Imamo datum izlaska i novi trailer za The Last of Us Part 2

Sony je na sinoćnjem tzv. State of Play prikazao novi trailer za dugoočekivani The Last of Us Part 2, te datum izlaska za nastavak jedne od najboljih igara ove generacije The Last of Us. Sony je održao State of Play, možemo slobodno reći Nintendo Direct tip “predstave” gdje su prikazali na desetine trailera za već najavljene igre. The Last of Us Part 2 nam stiže 21. februara 2020. godine.

Iako novi trailer izgleda fenomenalno, pun akcije i impresivne grafike koju će omogućiti PlayStation 4 Pro, većina fanova prvog dijela smatra da je ovo previše akcijski napuhana igra kako bi bila bolja u odnosu na prethodni dio. Izgleda da će The Last of Us Part 2 biti dosta više fokusiran na samu akciju, nego na preživljavanje i priču kako je to zapravo bilo u prvom dijelu, što je pomalo razočaravajuće. Čini se da Naughty Dog sa The Last of Us 2 više cilja na Tomb Raider-like igru više nego na klasičnu linearnu igru i visoki kvalitet iste na šta su nas navikli proteklih godina. No, da stvari budu što bolje i potpunuje za nastavak serijala, dobri, stari Joel se vraća u svu tu akciju zajedno sa Ellie, a sve to možete i sami pogledati u novom traileru ispod:

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.