Epic Games i Gearbox lažima pokušavaju stvoriti partnerstvo

Epic Games i Gearbox lažima pokušavaju stvoriti partnerstvo

Ukoliko znate koristiti jednu stvar koju ste dobili sa rođenjem, a ta stvar se zove mozak, onda vrlo lako možete nekog uhvatiti u laži. Eh, to isto se trenutno dešava sa Epic Games i Gearbox partnerstvom. Naime, u laži su uhvaćeni već nekoliko puta od kako je Borderlands 3 lansiran na Epic Games Store platformu. Prvenstveno su nakon izlaska same igre lagali o broju igrača, tj. kako je Borderlands 3 zaigralo oko dva puta više igrača nego Borderlands 2 ikad na Steam platformi. Zatim sad ponovo zajedno kopaju rupu bez dna sa novim lažima.

Iz Gearboxa kažu kako je Borderlands 3 prodao oko pet miliona primjeraka na svim platformama, što i nije neka fascinantna brojka ako uzmemo u obzir koliko je zapravo igrača na konzolama i PC-u. Sam podatak o tome da je se Borderlands 3 prodao u oko pet miliona primjeraka negira onu vijest o tome da je Borderlands 3 zaigralo dva puta više igrača od prošlog nastavka. Kako? Tako što se Borderlands 2 prodao za samo dvije sedmice u broju od 2 miliona primjeraka samo na Steam platformi. Ovdje automatski možemo da zaključimo da su informacije za dva puta veći broj igrača po izlasku za Borderlands 3 lažne.

“Nevjerovatno uspješano Borderlands 3 lansiranje je razultat koordiniranog i teškog rada, kao i dugotrajnog partnerstva između Gearbox Software i 2K. Do neba smo zahvalni svima koji su Borderlands serijal učinili globalnim fenomenom, kao i ekipi od više stotina developera koji rade u Gearboxu.” -David Imsailer, predsjednik 2K

Prema najnovijim informacijama, Borderlands 3 je na Epic Games Store platformi prodao jedva između 150,000 – 300,000 primjeraka za isto vrijeme za koje je Borderlands 2 prodao oko dva miliona na Steam platformi. Još jedna stvar koja je fascinanta jeste ta da ni Epic Games, a ni Gearbox ne izdaju apsolutno nikakve podatke od analitičke vrijednosti za nas obične smrtnike da bacimo oko na njih.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.