Dobili smo prvi Call of Duty: Modern Warfare story trailer, te informacije za ekskluzivnost Spec Ops Survival moda

Dobili smo prvi Call of Duty: Modern Warfare story trailer, te informacije za ekskluzivnost Spec Ops Survival moda

Call of Duty je i pored sve mržnje koju je dobijao zadnjih godina uvijek imao jednu od najboljih priča u svijetu video igara. Za starije fanove Call of Duty serijala, single-player kampanja je ono čega se najradije prisjećaju kada se priča o samom serijalu. Dobre vijesti za sve fanove dobre priče, sama kampanja će biti dostupna istog dana na svim platformama na kojim će Call of Duty: Modern Warfare biti lansiran. No, ono što neće dobiti svi igrači na svim platformama isti dan, jeste Spec Ops Survival co-operativni mod.

Call of Duty: Modern Warfare Spec Ops Survival mod će biti ekskluzivno dostupan na PlayStation 4 platformi, i to čitavih godinu dana. Dakle, Spec Ops Survival mod ćete moći zaigrati isključivo na PlayStation 4 platformi do oktobra 2020. godine, taman dok novi Call of Duty bude spreman za izlazak. Na ovaj korak se Activision odlučio iz razloga što Sony nije pristao na tzv. cross-play sa Xbox One i PC platformama bez ekskluzivnog ugovora. Sony je još jedno pokazao koliko je zapravo anti-consumerski nastrojen kad je u pitanju dobrobit za sve platforme.

Dobra vijest je ta što trailer za sami story mod izgleda fenomenalno. Oduvijek je poznato da Activision ima vjerovatno najbolje trailere kad je u pitanju prezentacija igara, ali ovaj put ne da sama igra izgleda fenomenalno, nego je sami trailer izrežiran da izgleda kao visokobudžetni holivudski film. Sami trailer možete pogledati ispod, a novi Call of Duty: Modern Warfare će biti dostupan 25. oktobra na Xbox One, PlayStation 4 i PC.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.