Steam Library Beta je tu, a evo kako isprobati probnu verziju

Steam Library Beta je tu, a evo kako isprobati probnu verziju

Valve je prije par mjeseci najavio da će Steam dobiti novi izgled za library, te ostatak korisničkog interfejsa do kraja ove godine. Prva na redu je nadogradnja za Steam library koja donosi mnoštvo novih stvari. Prošlo je dugo vremena od kako je Steam dobio bilo kakve promjene što se tiče korisničkog interfejsa, a bilo je i vrijeme. Samom pojavom Epic Games Store platforme, Valve je počeo drastično mijenjati i pripremati nove stvari za Steam platformu. Nema sumnje da im gori pod nogama, te da odrđene promjene moraju biti implementirane.

Kako biste isprobali novu probnu verziju Steam libraryja, potrebno je da se pridružite tzv. Steam Beta Participation programu, a to možete uraditi na sljedeći način:

Nakon što ste pokrenutli Steam, odaberite opciju Steam u lijevom gornjem uglu, a zatim birajte opciju Settings.
Odaberite opciju Account, a zatim gotovo u dnu odaberite opciju CHANGE…
Podesite opciju Steam Beta Update pod Beta participation, a zatim birajte opciju OK i restartujte Steam aplikaciju.

Većina povratnih informacija za novi Steam Library je pozitivna, no, svako ima pravo na svoje mišljenje tako da bez previše pametovanja vas ostavljam da isprobate sve to za sebe.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.