Rockstar najavio Rockstar Games Launcher, novi launcher za sve Rockstar naslove

Rockstar najavio Rockstar Games Launcher, novi launcher za sve Rockstar naslove

Čini se da je Rockstar uskočio u već dosta kompetitivni market samih tzv. Games Launcher-a. Da, ovo je još jedan game launcher na PC-u pored platformi tipa Steam, GOG Galaxy, Uplay, Battle.net, Bethesda, Itch, Xbox Store i Epic Games Store. To nam daje brojku od desetak platformi koje moramo koristiti kako bismo imali pristup svim igrama koje su dostupne na PC-u.

Rockstar Games Launcher je dostupan već sad, a u njemu možete kupiti naslove poput Bully, Max Payne, LA Noire i još par drugih. Rockstar je također uspio da nadmudri Epic Games tako što je lansirao svoj launcher sa punom podrškom za cloud save funkcionalnost.

Ukoliko instalirate Rockstar Games Launcher u narednim periodu, imate priliku da pokupite Grand Theft Auto: San Andreas potpuno besplatno za PC, a sami Rockstar Games Launcher možete preuzeti potpuno besplatno ovdje. Dakle, Rockstar Games Launcher je još jedan client koji ćete morati imati instaliran na vašem sistemu, a koji ćete vjerovatno koristiti kao i Uplay i sve ostale platforme osim Steam platforme samo kako biste pokrenuli određene igre koje ne rade bez određenog launchera.

Sve ovo miriši na to da će Red Dead Redemption 2 biti upravo ekskluzivno najavljen za Rockstar Games Launcher, te da će to biti jedina platforma na kojoj će ova igra biti dostupna.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.