Borderlands 3 na Epic Games Store platformi ‘navodno’ zaigralo dva puta više igrača nego Borderlands 2 na Steamu ikad

Borderlands 3 na Epic Games Store platformi ‘navodno’ zaigralo dva puta više igrača nego Borderlands 2 na Steamu ikad

Već dugo vremena je Borderlands 3 na udaru medija, te samim skandalima što se tiče ove igre izgleda nikad kraja. Naime, Gearbox CEO Randy Pitchford tvrdi da je prvi dan Borderlands 3 zaigralo dva puta više igrača nego što je Borderlands 2 imao ikad na Steam platformi.

“Zanimljiva činjenica. Imamo podatak da je prvi dan Borderlands 3 na Epic Games Store platformi zaigralo dva puta više igrača nego što je Borderlands 2 imao ikad na Steam platformi, vau! Ljudi, nevjerovatni ste!” -Randy Pitchford, Gearbox CEO

Jasno je da je Gearbox zadovoljan sa brojem igrača na Epic Games Store platformi, no, par stvari nema smisla. Borderlands 2 je u jednom momentu zaigralo oko 150,000 igrača, što znači da je Borderlands 3 zaigralo oko 300,000 igrača na dan izlaska. Nema sumnje da su ove brojke moguće, ali pored svih tehničkih problema sa kojim se Borderlands 3 pojavio na PC-u, vrlo teško je povjerovati da je ovoliki broj igrača zapravo zaigrao igru.

Važno je napomenuti da je Borderlands 2 na Steam platformi do sad prodao 11 miliona primjeraka, te da je to bilo zlatno doba Borderlands franšize. Čini se da bi Borderlands 3 mogao da nadmaši tu brojku od 11 miliona, te da se proda u još većem broju kad igra već jednom stigne na Steam platformu. Ali, pored svih skandala, mislim da će većina igrača (uključujući i mene) Borderlands 3 kupiti tek za par godina kad to već jednom bude ‘stara’ igra. Velika medijska pažnja je svakako pomogla da se proširi vijest o samoj igri, ali ukoliko Gearbox ne računa i unaprijed dobijeni novac za samu ekskluzivnost kao broj igrača koji su igru zaigrali na dan izlaska – vrlo teško je povjerovati da su ove brojke istinite. Pored svega, Epic Games apsolutno u javnost ne pušta bilo kakve statistike što se same Epic Games Store platforme tiče, te je većina ljudi počela da sumnja da Epic Games zapravo daje lažne informacije medijima kako bi se stalno o njima govorilo.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.