Minecraft tiho dominira svijet video igara već 10 godina, a sad broji više od 112 miliona mjesečnih igrača

Minecraft tiho dominira svijet video igara već 10 godina, a sad broji više od 112 miliona mjesečnih igrača

Po samom izlasku Minecraft je bio jedna od najomraženijih igara svih vremena. Većinom je svu mržnju igra dobijala od tinejdžerske populacije, dok su da kažem djeca i odrasle osobe pronašle Minecraft jako interesantnom igrom. Čak i deset godina nakon izlaska, Minecraft danas igra preko 112 miliona igrača mjesečno, da, mjesečno. Dakle, pričamo o video igri koja izgleda ovako:

Minecraft je dobio skok u broju igrača za 20 miliona u oktobru 2018. godine, a svakog mjeseca se taj broj samo povećava. Ovaj broj uključuje igrače na svim platformama, uključujući PC, konzole, mobilne verzije, te verzije namijenjene za edukacione svrhe. Sama grafika nikad nije bila jača strana Minecrafta, ali sama implementacija NVIDIA RTX ray-tracing tehnologije igra izgleda bolje nego ikad.

Iako je igra prvenstveno namijenjena mlađim uzrastima, Minecraft je pronašao svoj “dom” i kod starije publike. Smatram da je Minecraft prvenstveno popularan kod starijih generacija iz razloga što je igra vrlo jednostavna i napravljena da bude dosta interesantna ukoliko imate vremena da uložite na usavršavanje samih mehanika. Tako postoje stariji parovi roditelja koji sa svojom djecom uživaju u ovakvoj igri. Iako Minecraft nije besplatan na svim platformama, Microsoftov Xbox i Windows Game Pass itekako čini pristup samoj igri dosta jednostavnijim.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.