Discord zatvorio vrata za svoj Nitro Games servis, te prekida prodaju video igara

Discord zatvorio vrata za svoj Nitro Games servis, te prekida prodaju video igara

Da li se sjećate kada je određena grupa ljudi govorila kako Discordova platforma za prodaju igara ima potencijala da sruši Steam? Istu takvu trgovinu je zatvorio i jedan veliki Razer. Ne postoji mogućnost da se sruši jedan digitalni gigant kao što je to Steam. Epic Games Store možda ima veće šanse da opstane zbog samih ekskluziva koje plaćaju da budu dio njihove platforme, ali vremenom će i Epic Games shvatiti da ovaj trik nije za njih. Zašto? Jedini izvor zarade koji Epic Games ulaže u svoju Epic Games Store platformu jeste zarada of prodaje kozmetike za Fortnite.

“Naučili smo dosta u zadnjih godinu dana. Kroz vaše povratne informacije koje smo skupili smo shvatili da svi volite video igre, ali da većina Discord Nitro pretplatnika uopšte ne igra igre dostupne na našoj platformi.” -Discord

Iako ovo nije pozitivan ishod za Discord, svakako je lijepo vidjeti da je platforma koja je namijenjena za nešto skroz drugo shvatila da biznis i proširivanje platforme video igara nije za njih. Svakako je ovo loša stvar za samu Discord platformu, i pored 90/10 podijele zarade sa developerima nisu uspjeli da privuku izdavače da izdaju svoje video igre na Discordovoj platformi.

Discord će zauzvrat pretplatnicima Discord Nitro servisa na korištenje dati neke druge stvari kao kompenzaciju, a neke od njih su: streaming veće kvalitete, dupli kapacitet uploadovanja, tzv. server boost i Go Live gameplay sharing.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.