Borderlands 3 na PC stigao sa hrpetinom problema i dosta dugim vremenima učitavanja

Borderlands 3 na PC stigao sa hrpetinom problema i dosta dugim vremenima učitavanja

Nakon što je dosta fanova bilo ogorčeno na informaciju da će Borderlands 3 biti šesto-mjesečna ekskluziva za Epic Games Store, igra je napokon dostupna i to sa hrpetinom tehničkih problema. Naime, DirectX12 podrška je pogrešno implementirana (nedovršena), te nije moguće igru normalno igrati ili čak pokrenuti na otprilike 99% grafičkih kartica. Borderlands 3 također ima ogromne probleme sa dugim vremenima učitavanja, te se preporučuje da se sama igra instalira direktno na SSD kako bi se to vrijeme koliko toliko smanjilo.

Ukoliko ste kupili samu igru na Epic Games Store platformi, za sad postoji jednostavno rješenje za ovaj problem, a evo i kako to uraditi:

  1. Otiđite u %USERPROFILE%\Documents\My Games\Borderlands 3 folder
  2. Otvorite ‘GameUserSettings.ini’ sa notepadom
  3. Pronađite liniju teksta gdje piše ‘PreferredGraphicsAPI=DX12’
  4. Promijenite tu liniju na PreferredGraphicsAPI=DX11′
  5. Sačuvajte promjene i pokrenite Borderlands 3

Iz GearBoxa su recenzentima naredili da za recenzije koriste DirectX11 mod dok se greške ne isprave. Problem je što je DirectX12 implementacija samo polovično gotova, a igra je lansirana u polu-završenom stanju. Možemo se samo nadati da će ove greške biti ispravljene dok se sami Boderlands 3 bude trebao pojaviti na Steam platformi. Pored svih tehničkih problema igra je također imala problem (koji su dijelom popravljeni) sa postavkama rezolucije, te problem sa samim save game sistemom koji bi igrača nakon samog učitavanja igra izbacila sa mape.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.