NBA 2K20 je službeno druga najgore ocijenjena igra na Steamu ikad

NBA 2K20 je službeno druga najgore ocijenjena igra na Steamu ikad

Čini se kako je implementacija microtransakcija u NBA 2K20 izazvala nevjerovatnu zbrku fanovima ove franšize. Koliko je bilo pametno dodavati microstransakcije u jednu igru koja se svake godine prodaje po punoj cijeni govori i 85% negativnih recenzija na Steam platformi. Ovih 85% negativnih recenzija ujedno postavlja NBA 2K20 na drugo mjesto kao drugu najgore ocijenjenu igru u historiji Steam platforme. Ispred nje na prvom mjestu se nalazi FlatOut 3: Chaos & Destruction.

Nisu problem samo recenzije na Steam platformi, nego i recenzije širom drugih recenzentskih platformi. Tako NBA 2K20 ima metascore od 79, dok korisničke recenzije na istoj platformi govore da je srednja ocjena ove igre 0.7. Nema sumnje da će vlasnici same NBA 2K franšize pokušati ispraviti grešku i očistiti obraz sa novim nastavkom ovog serijala, ali je nepovratna šteta već tu i vrlo teško će biti oprati taj isti obraz sa novom igrom bez drastične promjene poslovanja.

Sasvim sigurno nije NBA 2K jedini problem za 2K Games, postoje tu i druga godišnja izdanja kao što su WWE 2K igre koje će također dobiti ‘batine’ istim postpukom ukoliko nastave da provociraju vjerne igrače koji im svake godine kupuju 2K igre. Ukoliko se ovaj trend mržnje nastavi, 2G Games bi mogao za par godina ostati bez čistog profita.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.