Imamo prvi trailer za 4-player co-op Resident Evil igru – ‘Project REsistance’

Imamo prvi trailer za 4-player co-op Resident Evil igru – ‘Project REsistance’

Capcom izgleda cilja da ime nove igre koja je smještena u univerzum Resident Evila bude ‘Project REsistance.’ Koliko se vidi iz samog trailera, Project REsistance je 4 v 1 asimetrična multiplayer akciona igra. Čini se da će Project REsistance pratiti četiri igrača koja su zarobljena u jednoj od ‘zabranjenih’ fabrika, gdje će kao oružje koristiti sve što im se nađe na putu. Iako je promjena samog imena igre vrlo moguća prije samog izlaska iste, čini se da Capcom ne odustaje od imena Project REsistance.

Project REsistance vrlo vjerovatno neće biti ništa unikatno i do sad neviđeno. Čini se da igra cilja na modernu co-op (Left 4 Dead like) igru koja je sastavljena od ostatka vrlo uspješne Resident Evil franšize. Tako ćemo sasvim sigurno imati one iste elemente i gameplay mehanike iz Resident Evil 2 Remake i Resident Evil 7 igara. Ukoliko ste čekali i mislili da će Project REsistance biti nova Resident Evil igra na koju smo navikli, zadržite taj osjećaj i isčekivanje za iduću godinu. Resident Evil 8 i Resident Evil 3 Remake sasvim sigurno neće biti lansirani prije nove generacije konzola.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.