Electronic Arts radi na sopstvenom cloud streaming servisu ‘Project Atlas’

Electronic Arts radi na sopstvenom cloud streaming servisu ‘Project Atlas’

Electronic Arts je otvorio prijave za sopstvenu cloud streaming soluciju kodnog imena ‘Project Atlas.’ Čini se da će do kraja 2022. sve i jedna kompanija koja ima resurse investirati u neki vid cloud streaming servisa. Jasno je da je cloud streaming budućnost, te da još uvijek nije sve spremno sa današnjim standardima. Proći će još dosta vremena da svaki korisnik posjeduje internet priključak dovoljno velike brzine kako bi se nesmetano odvijala konekcija između klijenta i cloud streaming servisa.

Iako je ekipa koja radi na Project Atlasu prošle godine bila dosta ambiciozna o tome kako EA priprema revolucionarni cloud streaming servis – trenutno su dostupne samo četiri EA igre koje korisnici imaju priliku da testiraju. Te četiri igre su: FIFA 19, Tifanfall 2, Need for Speed Rivals i Unravel. Iako ova lista igara nije impresivna, jedna stvar koja jeste impresivna je činjenica da će korisnici koji trenutno budu testirali ovaj cloud streaming servis imati mogućnost cross-playa sa igračima sa Origin PC platforme.

“Nije više pitanje hoće li cloud gaming biti nešto novo i uskoro dostupno, nego kada će biti spreman za globalnu upotrebu. Znamo da je konstantna investicija u cloud platforme, kao i umjetnu inteligenciju vrlo sigurna. Mi znamo da je budućnost u cloudu, te da konstnatnim radom na novim implementacijama otvaramo put ka nečemu novom.” -Ken Moss, Electronic Arts CTO

Kako se čini, Electronic Arts cilja na cloud streaming servis sličan onom što priprema Google sa svojim Google Stadia streaming servisom, a koji je direktna kopija Microsoftovog xCloud i PlayStation Now servisa.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.