USKORO: DIPF Balkan Competitions

USKORO: DIPF Balkan Competitions

Nakon izvjesnog vremena planiranja i slaganja kockica, napokon se može govoriti o samoj implementaciji tzv. DIPF Balkan Competitions sistema na kojem se radi već neko vrijeme. DIPF Balkan Competitions ili vam ga DIPF Balkan Natjecanja su sedmična i mjesečna natjecanja gdje će se DIPF Balkan zajednica takmičiti u raznim kategorijama za određene nagrade.

Iako je ovaj sistem natjecanja i dalje u fazi pripremanja, mi smo odlučili da odradimo nekoliko probnih natjecanja kako bismo vidjeli koliko ljudi je zapravo zainteresovano za jedan ovakav vid natjecanja i implementacije, te kasnije završenu platformu implementirali i pretvorili u stvarnost. Još uvijek nemamo precizno određene teme koje će obuhvatati sami DIPF Balkan Competitions, ali bi natjecanje trebalo da obuhvata određene i specifične teme koje su vezane za neku od grana tehnologije. Tako ćemo vrlo vjerovatno imati recimo ‘screenshot competition’ gdje ćete imati priliku prijaviti svoj screenshot iz određene igre i svojim učešćem otvoriti put ka nekoj od nagrada. Svako od natjecanja će imati specifične i unaprijed određene parametre. Dakle, svako natjecanje će imati unaprijed određene detalje i karakteristike.

Svako natjecanje će imati svoje nagrade za koje će se natjecati (logično) učesnici iz DIPF Balkan zajednice. Sama misija ovih natjecanja jeste ta da se probudi DIPF Balkan zajednica i pokaže svoje ‘talente’ u raznim takmičarskim temama. Samo glasanje će biti potpuno anonimno, te će se prebrojavanje glasova vršiti na tri načina kako bi se uklonila mogućnost za bilo kakve malverizacije.

Iako su određena takmičenja ove vrste bila održavana kako na Balkanu, tako i u ostatku svijeta od samog početka društvenih mreža, ovakav vid natjecanja nije ništa unikatno i do sad neviđeno. Naša vizija je jasna, želimo da se naša DIPF Balkan zajednica aktivira i ima priliku osvojiti određene nagrade.

Prvi DIPF Balkan Competition će se održati vrlo brzo, a na vama je da nam pomognete svojim glasanjem oko toga da li želite da takmičenja budu na sedmičnom nivou sa manje vrijednim nagradama i manje pobjednika, ili mjesečnom nivou sa više vrijednim nagradama i logično više pobjednika. Svoj glas možete ostaviti ispod:

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.