Denuvo Anti-Tamper stiže na mobilne uređaje kako bi zaštitio prevaru oko microtransakcija

Denuvo Anti-Tamper stiže na mobilne uređaje kako bi zaštitio prevaru oko microtransakcija

Irdeto, vlasnik Denuvo Software Solutions-a je potvrdio kako je Denuvo ‘Mobile Game Protection’ nova solucija za zaštitu mobilnih igara od varanja, modifikovanja i piratizovanja mobilnih igara. Iako svi znamo da većina mobilnih igara ne košta čitavo bogatstvo, ova zaštita će se prvenstveno baviti zaštitom za prevare oko microtransakcija koje su dosta skuplje i dostižu vrijednost od čak $150 u određenim naslovima.

“Video game industrija ima svoj sopstveni mobilni ekosistem koji posjeduje igre i trgovine gdje se one preuzimaju, pokretače samih igara i platforme za analitiku. S obzirom da je ovo možda jedan od najprofitabilnijih novih gaming područja, ovaj pomak je također motivirao proširenje hakera i čitera na mobilni segment. Glavni fokus će biti sprječavanje i potpuno uklanjanje mogućnosti da hakeri ili bilo ko iskoristi priliku da našteti igrinom dizajnu ili arhitekturi. Ovo će pripomoći da sami developeri shvate i ‘upere’ prstom u one koji to budu pokušali.” -Reinhard Blaukovitsch, menaždmentski direktor Denuvo-a / Irdeto-a

Iako ovo zvuči kao odlična zaštita i prilika da se developeri domognu još više novca tako što će dodavanjem Denuvo Mobile Anti-Tampera u svoje igre spriječiti varanje, postoji velika sumnja da će se ova zaštita itekako odraziti na sami gameplay i igrivost same igre. Isto onako kako se trenutni Denuvo Anti-Tamper odnosi prema performansama PC igara, a to jeste rezultat lošijih performansi u odnosu na krekovane verzije istih igara.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.