NVIDIA tvrdi da je većina kupaca zadovoljna i sretna platiti više za Turing generaciju grafičkih kartica

NVIDIA tvrdi da je većina kupaca zadovoljna i sretna platiti više za Turing generaciju grafičkih kartica

NVIDIA je održala konferenciju za investitore kao što je to u planu i svake godine. Na samoj konferenciji između ostalog je potvrđeno da je sama prodaja za RTX ili Turing generaciju NVIDIA grafičkih kartica za početak odlična. Ako ćemo vjerovati samim iznesenim informacijama, Turing generacija se čak za isto vrijeme prodala bolje od Pascal generacije, te tvrde kako je većina kupaca zapravo zadovoljna sa cijenama istih.

rtxontoagreatstart.jpg

Vrlo je poznato da NVIDIA uvijek sve te detalje dobro prikrije u svojim prezentacijama, tako da se iz samih podataka koje imamo na raspolaganju ne može toliko toga zaključiti.

NVIDIA je kao što je i očekivano iznijela previše detalja u kratkom vremenskom roku da je vrlo teško sve pohvatati. U nastavku ovog članka se nećemo baš previše baviti svim tim sitnim detaljima, jer sve o čemu bi se diskutovalo jeste već vidljivo i na samoj slici iznad.

Važno je samo napomenuti da je samo 2% korisnika koji koriste NVIDIA grafičke kartice zapravo nadogradilo svoju grafičku na Turing generaciju. Ovo na prvi pogled izgleda kao dosta mala brojka. Ali, ako uzmemo u obzir koliki je broj korisnika koji koriste NVIDIA grafičke kartice, dolazimo do zaključka da je Turing generacija zapravo prodala manji broj grafičkih kartica u poređenju sa Pascal generacijom. No, zbog povećane cijene Turing generacija je za isto vrijeme zaradila čak nešto više od Pascal generacije.

Da li će cijene i dalje ići na gore, ostaje da vidimo kad NVIDIA najavi svoju novu generaciju grafičkih kartica vrlo vjerovatno nekad krajem 2020. godine.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.