Epic tvrdi da je se Metro Exodus prodao 2.5x bolje na Epic Games Store platformi nego Metro: Last Light na Steam platformi

Epic tvrdi da je se Metro Exodus prodao 2.5x bolje na Epic Games Store platformi nego Metro: Last Light na Steam platformi

Deep Silver i Epic Games su objavili vrlo interesantnu informaciju tokom GDC 2019 tvrdeći da je se Metro Exodus prodao 2.5x bolje na Epic Games Store platformi nego Metro: Last Light na Steam platformi kada je izašao 2013. godine.

Epic tvrdi kako ova ekskluzivnost na Epic Games Store platformi nije usporila i naštetila prodaji same igre, nego upravo obratno, te da je prodaja povećana za 150% u poređenju sa prijašnjom igrom u serijalu.

metroexodussales25.jpg

Sama tvrdnja Epica da ekskluzivnost nije uništila potencijal za boljom prodajom Metro Exodusa zapravo i nije tačna. Ako uzmemo u obzir da je broj Steam korisnika 2013. godine bio gotovo tri puta manji nego što je to stvar danas, te da su digitalni mediji rasprostranjeniji nego ikad – dolazimo da zaključka da je upravo ova ekskluzivnost uništila veliki potencijal kako bi Metro Exodus zapravo postao možda čak i najprodavanija igra ove godine.

Iako vjerovatno većini PC igrača nije bitno na kojoj platformi će se određena igra pronaći po izlasku, sama praksa forsiranja ekskluzivnosti koju Epic primjenjuje je dovoljno štetna da većina PC korisnika prezire bilo šta što Epic Games uradi.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.