Denuvo lansirao svoj anti-cheat sistem, te tvrdi da ovaj sistem zaštite protiv varanja u multiplayer igrama radi bez greške

Denuvo lansirao svoj anti-cheat sistem, te tvrdi da ovaj sistem zaštite protiv varanja u multiplayer igrama radi bez greške

Irdeto (vlasnik Denuvo Software Solutions) kaže kako je čak 77% igrača u prošlogodišnjoj anketi izjavilo da bi prestali zauvijek igrati određenu multiplayer igru ukoliko nalete na čitera tokom uživanja u nekoj od multiplayer igara. Iz Irdeta također tvrde da sami izdavači igara gube dosta zarade na igrama čijim multiplayer modovima haraju čiteri.

Kao što je i za očekivati, Irdeto ne radi ništa besplatno. Kako bi sami izdavači dobili poršku za Denuvo anti-cheat, potrebno je istresti određenu sumu novca za kupovinu prava.

Čini se kako Denuvo anti-cheat radi na istom sistemu kao i Denuvo anti-tamper, dakle anti-cheat spriječava da korisnik pristupi na bilo koji način samom softveru, te da sa njim manipuliše na bilo koji način kako bi varao na bilo kakav način.

“Varanje kvari igru i uživanciju za poštene igrače. Ovo dovodi do smanjenja samog broja aktivnih igrača, te manje zarade za samog izdavača. Varanje također ima utjecaja na sami eSports segment, što utječe na veličinu samih nagrada na gotovo svim turnirima. Vrijeme je da se usprotivimo varanju, jer samim lansiranjem našeg anti-cheat sistema Denuvo ulazi u partnerstvo, te se integriše kao standardni zaštitnik varanja u eSportsu.” -Reinhard Blaukovitsch, menadžer biznisa za Denuvo

Također je potvrđeno kako Denuvo anti-cheat sistem ne može na bilo kakav način da pogriješi i banuje igrača koji igra igru na pošten način. Ovo su veoma velike riječi koje će sami Denuvo i Irdeto morati da potvrde kada se njihov anti-cheat već pojavi kao službeni zaštitnik nekih od igara.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.