Podrška za DXR Real-Time Ray Tracing stiže na NVIDIA GeForce GTX 10 Pascal grafičke kartice u aprilu

Podrška za DXR Real-Time Ray Tracing stiže na NVIDIA GeForce GTX 10 Pascal grafičke kartice u aprilu

NVIDIA DXR real-time raytraing stiže na GeForce GTX 10 seriju grafičkih kartica u aprilu ove godine. Sve grafičke kartice počevši sa GeForce GTX 1060 6GB modelom će dobiti podršku za ray-tracing, uključujući i GeForce GTX 1660 i GTX 1660 Ti modele.

Ne treba zanemariti da je NVIDIA sa samom RTX generacijom grafičkih kartica podigla veliku prašinu o tome koliko su nove grafičke kartice zapravo napredne, da bi par mjeseci kasnije dodali te iste stvari i za starije modele.

Zanimljivo je da NVIDIA jednostavnom konfiguracijom samog drivera može da doda podršku za ray-tracing, s obzirom da je prvobitno rečeno da ray-tracing ne može da radi bez RT jezgara koje posjeduju samo RTX grafičke kartice.

Jasno je da je ovo samo plan da se RTX generacija bolje proda nakon što korisnici GTX 10 serije shvate da ni GTX 1080 Ti nije u stanju da donese igrivo stanje u Shadow of the Tomb Raider i Battlefield 5 igrama. Same testove i listu podržanih grafičkih kartica za ray-tracing možete pronaći ispod:

nvidiametroexodus.jpg

nvidiashadowofthetr.jpg

nvidiabf5.jpg

nvidiartxsupport.jpg

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.