Google najavio ‘Stadia’ game streaming servis koji obećava uživanje u igrama putem interneta i to u 4K 60FPS

Google najavio ‘Stadia’ game streaming servis koji obećava uživanje u igrama putem interneta i to u 4K 60FPS

Googleov project stream je napokon dobio službenu najavu i ime. Google Stadia je servis koji bi trebao omogućiti igranje video igara putem streaming servisa i to u 4K 60FPS. Googleov CEO Sundar Pichai je započeo predstavljanje sa riječima “Ja ne igram video igre, nisam preveliki gejmer.”

Ono što nije toliko iznenađujuće jeste da je Google zaronio u game streaming bez konkretnih planova, no neke stvari ipak imaju logike. Za sami streaming neće biti potreban nikakav hardver, nikakva konzola niti bilo šta tome slično. Sve što će vam biti potrebno jeste internet konekcija i brzina od najmanje 25Mbps kako bi Google Stadia mogao uopšte da funkcioniše.

Da, 25Mbps kojih otprilike 80% svijeta nema. Marty Stratton (id Software) je na sceni prikazao Doom Eternal tvrdeći da će igra biti igriva putem Google Stadia servisa u 4K i 60FPS, sa podrškom za HDR. Marty je također rekao da je konfiguracija samog Doom Eternala za Google Stadia servis trajala oko dvije sedmice, što znači da će Google Stadia vrlo brzo imati dosta veliku ponudu igara.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=nUih5C5rOrA&w=560&h=315]

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.