Turtle Beach gigant kupuje njemački Roccat za $18 miliona

Turtle Beach gigant kupuje njemački Roccat za $18 miliona

Vrlo poznati proizvođač gaming slušalica, Turtle Beach, najavio je kupovinu Roccat kompanije za $18 miliona. Njemačka hardverska kompanija Roccat nudi raznovrsnu gaming opremu uključujući miševe, tastature, slušalice i još dosta toga.

“Ovo je jako važan strateški potez za Turtle Beach. Na ovaj način proširujemo i dodajemo dosta stvari u naš portfolio PC gaming hardvera. -Juergen Stark, CEO Turtle Beach

Za korisnike trenutnih Roccat proizvoda se ništa neće drastično promijeniti iz razloga što će Turtle Beach zadržati Roccat branding za sve proizvode koje je sami Roccat do sad proizvodio, a to uključuje 48 modela raznog PC gaming hardvera. Sami CEO Roccata je imao štošta da doda na ovo:

“Dugo vremena pratimo i divimo se postignućima koje je Turtle Beach ostvario za gaming industriju. Oni su upravo ti koji su podigli gaming na novi nivo i zadovoljstvo, a i privilegija nam je proizvesti još proizvoda za veliki broj gejmera.” Rene Korte, CEO Roccat

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.