Dolazak Halo igara na Steam je odlična stvar, ali ne i Microsoftov plan za sve nadolazeće igre

Dolazak Halo igara na Steam je odlična stvar, ali ne i Microsoftov plan za sve nadolazeće igre

Gotovo kompletna kolekcija Halo igara stiže na Steam, što je izazvalo veliko slavlje među PC igračima. Iako ovo sasvim sigurno nije Microsoftov plan da sve buduće igre budu dostupne putem Steam platforme, svakako je lijepo vidjeti da su napokon poslušali samu PC zajednicu i pružili priliku da ponovo zaigramo Halo igre na PC-u.

Čini se da je Halo: The Master Chief Collection samo dio plana i komponenta za “podmazivanje” PC igrača kako bi uskočili u Halo franšizu i kupili narednu igru iz serijala, jer Halo Infinite je sasvim sigurna stvar i biti će dostupan na next-gen Xbox konzolama i Windows Store platformi.

Sasvim sigurno je da će Halo Infinite biti Windows Store ekskluziva na PC-u, kao i većina Microsftovih igara i to sa cijenom od ni manje ni više nego $60. Kako god, fanovi Halo serijala trenutno za Halo: The Master Chief Collection imaju dvije opcije, a one su: čekati da serijal bude dostupan putem Steam platforme sa još uvijek nepoznatom cijenom, ili platiti iste sekunde $10 i igrati kompletan serijal putem Xbox Game Pass pretplate.

Sasvim je jasno da Microsoft ne želi da izdaje sve svoje igre na Steam platformu, jer za to nemaju apsolutno nikakve potrebe pored dobro uređenog sistema zaštite svojih igara koju imaju na Windows Store platformi. No, ostaje pitanje da li će Microsoft u skorijoj budućnosti pronaći rješenje da njihove igre budu dostupne na obje platforme istovremeno. Prije da će Microsoft izdavati svoje igre na Steamu godinama nakon što one izađu kao poboljšane verzije, nego direktno plasirati nove proizvode, jer oni koji budu htjeli da odigraju i posjeduju određene Microsoftove igre će svakako da odrade kupovinu putem Windows Store platforme.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.