Glasina: Microsoft priprema ‘Xbox One S All-Digital Edition’ konzolu bez čitača diskova

Glasina: Microsoft priprema ‘Xbox One S All-Digital Edition’ konzolu bez čitača diskova

Čini se da se Microsoft sprema za lansiranje nove konzole, ali to nije ona ‘nova’ konzola koju svi isčekuju. Glasine kažu kako Microsoft sprema da izda novu Xbox One S All-Digital Edition verziju Xbox One S konzole koja neće posjedovati čitač diskova.

Sa kodnim imenom Maverick, jasno je za šta će se Xbox One S All-Digital Edition koristiti. Ova verzija konzole dolazi bez čitača diskova, a sve ostalo će biti identično trenutnoj Xbox One S verziji konzole.

Windows Central ekipa kaže kako novu verziju Xbox One S konzole bez čitača diskova možemo očekivati u narednih nekoliko mjeseci, a možda čak i do kraja mjeseca maja.

Sama limitacija konzole je korisnicima vjerovatno vrlo jasna, sve što budu željeli da rade na svojoj konzoli, morati će to raditi na digitalni način. Neće biti mogućnosti da se igre posuđuju, prodaju, razmijene itd. Sa druge strane, Xbox Game Pass trenutno broji preko 200 naslova, što će biti sasvim dovoljno da zadrži korisnike podalje od razmišljanja o samom čitaču diskova.

Jedna od stvari koje su vrlo važne za uspjeh jedne ovakve konzole jeste cijena. Xbox One S se trenutno može kupiti za oko €250 na Amazonu, a ukoliko Microsoft smanji cijenu na €180€ – dobijamo konzolu koja je duplo jeftinija od PlayStation 4 Slim verzije sa cijenom od oko 320€.

Još uvijek se čeka službena potvrda za ovaj Microsoftov poduhvat, ali sasvim sigurno nam se bliži budućnost gdje sami diskovi postaju prošlost.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.