Skybound i Starbreeze prekinuli partnerstvo, otkazan OVERKILL’s The Walking Dead

Skybound i Starbreeze prekinuli partnerstvo, otkazan OVERKILL’s The Walking Dead

Vlasnici prava na The Walking Dead, Skyound, prekinuli su partnerstvo sa OVERKILL’s The Walking Dead developerom Starbreezeom. Overkill’s The Walking Dead je imao dosta loš prijem na PC-u, te su vlasnici prava na The Walking Dead prekinuli bilo kakav vid saradnje sa developerom.

“Od danas se prekida naš ugovor sa Starbreeze Studiom. Zamišljeni pravac naših kreatora samih priča iz Skybounda još od 2014. godine je bio takav da se The Walking Dead proširi na co-op akcijsku pucačinu iz prvog lica. Uradili smo sve što je u našoj moći zajedno sa Starbreezeom kako bi pokušali popaviti probleme koje smo vidjeli sa igrom, ali na kraju OVERKILL’s The Walking Dead nije dostigao standard, a ni kvalitet koji je obećan. Lično se izvinjavamo samim fanovima na ovome, jer smo i mi sami ogorčeni sa čitavom situacijom. I dalje ćemo ostati raditi na visokokvalitetnom sadržaju koji želimo da donesemo fanovima u smislu video igara.” -Skybound

Ovo je vrlo zanimljiv i pomalo neočekivan potez od samog Skybounda, ali očito je da Skybound ne želi imati nikakvu ni namjanju povezanost sa lošim izdanjima igara smještenih u svijet The Walking Deada.

Ukoliko ste čekali da ova igra izađe na konzolama, nažalost ista je otkazana za PlayStation 4 i Xbox One, te je trenutno jedina opcija da kupite igru na Steamu dok je još uvijek nisu potpuno povukli iz prodaje.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.