Capcom: “PC platforma nam je najveći prioritet, a prodaja naših naslova na PC-u svake godine raste”

Capcom: “PC platforma nam je najveći prioritet, a prodaja naših naslova na PC-u svake godine raste”

Nakon što su Capcomove igre Resident Evil 2 Remake i Monster Hunter: World popraćene vrlo dobrom prodajom na PC platformi, iz Capcoma kažu kako glavni fokus prebacuju na PC platformu.

Ovaj japanski izdavač je za 2018. godinu imenovan za izdavača godine od strane Metacritica. Capcom je započeo samu 2019. godinu sa velikim praskom, izdajući Resident Evil 2 Remake, a uskoro nam stiže i Devil May Cry 5. Čini se kako dobra vremena ne staju ovdje za Capcom, što je veoma pozitivna vijest za PC igrače, jer su iz kompanije najavili potpuni fokus na PC platformu.

“Sa gledišta promovisanja digitalnih prodaja, naše digitalno širenje ne može proći bez velikog baziranja na PC platformu. Prodaja PC verzija naših glavnih naslova na PC-u se iz godine u godinu povećavaju, a naša misija je da ovu platformu proširimo dalje.” -COO Haruhiro Tsujimoto, Capcom

Ovo bi mogle biti odlične vijesti i za Capcom, s obzirom da su u zadnjih nekoliko godina imali dosta solidnih PC izdanja. Nema nikakve sumnje da će se ova serija odličnih PC verzija nastaviti i sa Devil May Cryjem 5 koji nam stiže 8. marta, kao i Iceborne ekspanzije za Monster Hunter: World. Capcom također u svojoj produkciji ima par velikih naslova koje će otkriti na E3 2019 konferenciji u junu ove godine.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.