Glasina: Microsoft se sprema da najavi čak dvije Xbox konzole na E3 2019 konferenciji

Glasina: Microsoft se sprema da najavi čak dvije Xbox konzole na E3 2019 konferenciji

Izgleda da Microsoft neće najaviti samo jednu, nego dvije nove Xbox konzole na E3 2019 konferenciji, tvrdi popularni francuski časopis JeuxVideo.

Oni tvrde da se Microsoftov tzv. Scarlett projekat sadrži od dvije Xbox konzole sa kodnim imenima “Lockhart” i “Anaconda.” Obje ove konzole bi trebale biti predstavljene na Microsoftovoj Xbox E3 2019 konferenciji u junu ove godine.

JeuxVideo je inače vrlo pouzdan što se ovakvih informacija tiče. Upravo oni su unaprijed najavili Assassin’s Creed Odyssey i natjerali Ubisoft da najavi samu igru prije nego što je to planirano.

Lockhart bi trebala da bude slabija varijanta ili entry-level konzola, dok bi Anaconda trebalo da bude skuplja verzija sa više mogućnosti i cijenom od oko $500. Obje nove konzole bi trebale da posjeduju 1TB NVMe SSD, koji su dosta skupi, pa čak i kad ih naručujete u velikim količinama. Ovo svakako nije sasvim neočekivano, ali NVMe diskovi svakako nisu najjeftinija opcija za konzole.


Idemo sad da bacimo oko na same specifikacije ove dvije konzole:

Xbox Lockhart

Xbox Lockart je slabija verzija nove Xbox konzole i trebala bi da dođe sa Zen 2 procesorom sa 8C/16T uz Navi grafičku karticu sa 4+ TFLOP snage. Oslabljena verzija će također imati 12GB GDDR6 memorije i 1TB NVMe disk. Sudeđi po specifikacijama, Xbox Lockhart bi po performasnama trebao da bude negdje između PlayStation 4 Pro i Xbox One X.

Xbox Anaconda

$500 vrijedna Xbox Anaconda konzola bi trebala da ima Zen 2 procesor sa 8C/16T i nešto veću radnu frekvenciju. Ova jača konzola bi također trebala da ima 12+ TFLOP Navi grafičku karticu, te 16GB GDDDR6 memorije i 1TB NVMe SSD. Ovakav sklop hardvera trebao bi da bude duplo jači od Xbox One X konzole i veoma “sposobna” 4K mašina.


Pored samih informacija za specifikacije, JeuxVideo isto potvrđuje kako će Halo Infinite da izađe u isto vrijeme kad i next-gen Xbox konzole, kao i za trenutni Xbox One. Microsoft isto tako cilja na potpunu backward compatibility podršku, tako da će nove Xbox konzole bez problema vrtiti sve stare Xbox igre.

I kao posljednja informacija spominje se Ninja Theory, developeri Hellblade Senua’s Sacrificea, za koje kažu da će njihova nova igra izaći na nove Xbox konzole početkom 2020. godine, a potencijalna najava nas čeka već u junu ove godine na E3 2019 konferenciji.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.