Square Enix je spreman raditi na novim Tomb Raider i Just Cause igrama

Square Enix je spreman raditi na novim Tomb Raider i Just Cause igrama

Square Enix se nada da fanovi nisu odustali od ove dvije njihove franšize nakon dosta loše prodaje za Shadow of the Tomb Raider i Just Cause 4, te su spremni raditi na novim nastavcima.

Ekipa iz Square Enixa je održala konferenciju za investitore (više o tome možete pročitati ovdje), gdje su iznijeli detalje o financijskom stanju i prodaji za prošlu godinu.

S obzirom da je se Shadow of the Tomb Raider prodao u 4.12 miliona primjeraka do kraja 2018. godine, to nije dovoiljno dobro za investitore, kažu iz Square Enixa. Broj prodanih kopija za Just Cause 4 nije javno objavljen, ali su izjavili da je prodaja prošla dosta lošije nego što su očekivali.

“Mislimo da je glavni razlog taj što nismo bili dovoljno uvjerljivi kako bi igrači odabrali naše igre umjesto one od konkurencije. Dok se igre sve više prodaju u digitalnom obliku, broj prodaja u svim segmentima je vrlo važan na samom početku kako bi se skrenula pažnja kupaca. Danas igrači imaju nevjerovatan broj igara na izbor, i mislim da mi nismo bili dovoljno uvjerljivi sa načinom predstavljanja naših igara. Zbog toga moramo da se više potrudimo i baziramo na reklamiranje samog proizvoda prije njegovog izlaska.”

Iako ove dvije igre nisu doživjele veliki uspjeh, iz Square Enixa se nadaju da fanovi nisu odustali od njihove dvije velike franšize, te su spremni raditi na novim avanturama za ove dvije igre kako bi “oprali” umrljani obraz.

Kada bismo morali birati između Shadow of the Tomb Raider-a i Just Cause 4, nije teško uočiti da je Tomb Raider prošle godine bio dosta bolja i kvalitetnija igra od novog Just Cause nastavka. Čini se kako Just Cause 4 jednostavno nije imao dovoljno inovacija u odnosu na Just Cause 3 da bi ga gaming publika bolje prihvatila.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.