Čini se da Microsoft nema apsolutno nikakav interes za VR, Next-Gen Xbox ga čak neće ni imati

Čini se da Microsoft nema apsolutno nikakav interes za VR, Next-Gen Xbox ga čak neće ni imati

Sonyjeva investicija u VR tehnologiju je ove generacije bila za svaku pohvalu, i vrlo je moguće i sasvim logično da će još više ulagati u ovaj segment zajedno sa PlayStation 5 konzolom. Nintento isto razmatra mogućnosti da nekad u budućnosti implementira VR tehnologiju na Nintendo Switch.

Microsoft sa druge strane nema apsolutno niti najmanje interesovanje za bilo kakav vid implementacije VR tehnologije. Ono što je fascinantno jeste činjenica da postoje velike naznake i mogućnosti da Next-Gen Xbox neće uopšte imati bilo kakvu podršku za sami VR.

Pablo Lafora, game dizajner iz Tessera Studios-a i developera nadolazeće PSVR horor igre “Intruders: Hide and Seek” kaže kako će Microsoft potpuno izostaviti VR tehnologiju za Xbox Scarlett ili kako ga već budu nazvali.

“Bez obzira na to koliko puta sam postavio pitanje Microsoftu o planovima za VR, nikakav odgovor nisam dobio, samo neke glasine za HoloLens 2. Koliko mi se čini, oni ne planiraju da implementiraju nikakav vid VR podrške na novoj Xbox konzoli. Sa druge strane, izgleda da Microsoft radi na implementaciji za HoloLens 2, ali smatram da novi HoloLens neće biti toliko bitna stvar za novu Xbox konzolu.”

Već je poznato da se Microsoft debelo fokusirao na razradu Game Pass i xCloud servisa, tako da izostavljanje VR tehnologije svakako nije toliko važno za kompaniju koja se sprema za neke velike promjene za bolju budućnost.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.