Google se sprema da u martu na GDC 2019 konferenciji otkrije detalje o svom game streaming servisu

Google se sprema da u martu na GDC 2019 konferenciji otkrije detalje o svom game streaming servisu

Google je spreman da podijeli detalje o svom još uvijek nenajavljenom gaming projektu na Game Developers Conference koji će se održati u San Franciscu između 18. i 22. marta ove godine. Kompanija će svoj keynote održati 19. marta sa početkom u 19:00 sati po našem vremenu.

Službenih detalja nema mnogo, Google je poslao zvanice sa porukom “okupite se” i slikom koja prikazuje osvjetljeni kraj hodnika. Google navodno radi na preplatičkom game streaming servisu kojem će se pristupati preko Google Chromecast-a ili preko Google-ove vlastite konzole.

Ono što zasigurno trenutno znamo jeste da ovaj projekat nosi kodno ime “Yeti.” U oktobru 2018. godine, Google je zajedno uz pomoć Ubisofta predstavio Project Stream, tehnologiju koja omogućava visokokvalitetni streaming igara preko Google Chrome web pretraživača. Na samom predstavljanju su streamovali Ubisoftov Assassin’s Creed Odyssey, čiji je kvalitet izgledao solidno.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.