Cyberpunk 2077 neće biti Epic Games Store ekskluziva, te neće imati micro transakcije

Cyberpunk 2077 neće biti Epic Games Store ekskluziva, te neće imati micro transakcije

Epic Games je napravio veliki zemljotres u decembru prošle godine najavivši otvaranje svoje digitalne trgovine integrisane u sami Epic Games Launcher. Unatoč Epicovoj ponudi da izdavačima nudi podijelu zarade od 12/88, Epicov plan da svi pređu na njihovu platformu se baš i nije proslavio.

Naime, s obzirom da je Epic ostvario ogromnu zaradu od samog Fortnite-a, počeli su da podmićuju izdavače i tako uspjeli da ponude debele ponude kako bi igre poput Tom Clancy’s The Division 2, Metro Exodus i Rebel Galaxy Outlaw bile dostupne samo na Epic Games Store-u.

Sva ova prašina oko novog igrača u digitalnom svijetu je prouzrokovala veliku zabrinutost za CD Projekt Red-ov Cyberpunk 2077 i Epic Games Store ekskluzivnost. S obzirom da je CD Projekt Red vlasnik GOG-a (DRM-FREE sajta za kupovinu igara) bilo je već i donekle jasno kako ekskluzivnost nije praksa ove kompanije. Sami odgovor ekipe koja radi na Cyberpunku na pitanje Epic Game Store ekskluzivnost i micro transakcije možete pročitati ispod:

Ekipa je također potvrdila da Cyberpunk 2077 neće imati pogled iz trećeg lica, te da sama igra neće uskočiti u sav taj battle royale hype koji se dešava zadnjih godinu dana.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.